Cidre Val de Rance

Cider (francouzsky Cidre) je mírně alkoholický lehce perlivý nápoj vyrobený ze zkvašeného jablečného moštu. Podle některých historických pramenů má svůj původ ve Francii, podle jiných v Anglii. Ať je jeho původ jakýkoliv, jedním z tradičních regionů, kde se cider po staletí vyrábí, je provincie Bretaň v západní Francii. Právě odtud pochází cidre značky Val de Rance, jehož výhradními dovozci do Česka jsme se stali v lednu 2019.

Ve Val de Rance se cidre vyrábí tradičně. Základem jsou vhodně vybrané odrůdy pěstovaných jablek. Ty jsou po sklizni vylisovány a šťáva z nich pak kvasí a zraje v dubových sudech. Podle použitých odrůd a délky procesu kvašení, respektive množství cukru přeměněného na alkohol, se cidre ve Francii dělí na dva základní druhy doux (sladký, obvykle 2% alk.) a brut (suchý, kolem 5% alk.)

Popularita cidru v Česku odstartovala před několika lety. Díky své ovocné osvěžující chuti a nízkému obsahu alkoholu je skvělou alternativou k pivu i vínu. S rostoucí oblibou čistě přírodních nápojů za použití tradičních výrobních postupů, se v nabídce nejlepších výrobců objevují i nepasterizované a nefiltrované cidry. I takové včetně nealkoholických v nabídce Val de Rance najdete.

Protože jsme přímými výhradními dovozci, nabízíme cidre Val de Rance velkoobchodním zákazníkům z řad kavárníků a majitelů restaurací, bister nebo obchodů. Pro více informací o cenách možnostech spolupráce pro velkoobchodní partnery pište na: jan@pasapas.cz nebo volejte na tel.: 733 785 991.

 

 

Nejprodávanější

1050
1800110501800
Značky

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.